Als afsluiter van de DRCO - RCO ontmoeting 2015 werd een kleine oefening gehouden. 4 gemengde teams werden uitgestuurd om een deel van de kustlijn van Knokke-Heist te monitoren.

De berichten werden doorgegeven met de analoge portabel op 2m naar het commando centrum. Als extra test werden de berichten ook digitaal via DMR verstuurd op 70cm. Dit alles zonder gebruik te maken van repeaters. 

In deze oefening is gebleken dat met de analoge apparatuur het probleemloos werken is vanuit de badstad zolang het verzendend station in openlucht staat, vanuit een voertuig is het moelijker. De communicatie tussen de ploegen was steeds optimaal.

DMR is een goeie aanvullingen van de gebruikte technieken, de kwaliteit van de gesprekken is hoger en daardoor het foutenpercentage kleiner. Er zullen nog bijkomende test gebeuren in simplex maar ook via de repeater in Knokke en Brugge. Het dataluik en DV4mini verhaal (via het eigen wifi HAMNET) wordt ook uitgetest. 

Dankzij het samen oefenen en gebruikmaken van dezelfde procedures is de versteviging van de teams alsook het onafhankelijk opereren van de teams perfect mogelijk in geval van problemen. Dit is een mooie opsteker.