Grote Radio Communicatie ondersteuningsoefening bij Knokke- Heistse radiozendoperatoren.

Op 24 oktober werd onder het waakzaam oog van Dokter Huyge, ondervoorzitter van het plaatselijk rode kruis en veiligheidscellen politiezone Damme – Knokke Heist een radiocommunicatie netwerk ontplooid door de radiozendoperatoren uit Knokke Heist.
Het verhaal wilde dat door een aardverschuiving te Zeebrugge, elektriciteit en communicatie uitvielen en een gaswolkontsnapping volgde. Evacuaties en goede radiocommunicatie waren verreisd.
RCO Knokke Heist en DRCO Zeeland stonden samen in voor 9 radiocommunicatieposten waaronder ook bij AZ ter Linden en AZ Alma Sijsele en het administratief centrum te Damme.
Delta radio communicatie ondersteuning volgden de operaties in Middelburg en Oostburg. Ook stuurden ze een mobiele eenheid naar Zelzate.
De coördinatie van de ondersteuningsoefening werd gestuurd vanuit het zendstation in het t'walletje 50c te Knokke Heist.
Tijdens deze oefening kwamen een drietal waarnemers/operatoren uit de zone De Panne ,Nieuwpoort en Koksijde die zich verdiepte te gast.
Deze oefeningen tonen aan op welke vlotte manier radiozendoperatoren nuttig vrijwilligerswerk plegen en zich ten dienste stellen van de gemeenschap.

Met hun ondersteuningsproject zijn ze een meerwaarde in het verhaal voor wanneer het echt fout gaat.
Mensen met een radiozendlicentie kunnen zich altijd melden en de rangen vervoegen als vrijwilliger.
Wie liever logistiek ondersteund is er ook welkom.
Iedere 3de donderdag van de maand is er een oefening.

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
www.rco-knokke-heist.be